Th07/Zene Magyarul

From Touhou Patch Center
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of a page Th07/Music and the translation is 95% complete.

Other languages:Czech 5% • ‎German 100% • ‎Greek 100% • ‎English 100% • ‎British English 73% • ‎Google Translate English 100% • ‎Troll translations 100% • ‎Spanish 100% • ‎Venezuelan Spanish 5% • ‎Hindi 100% • ‎Hungarian 95% • ‎Indonesian 100% • ‎Italian 100% • ‎Japanese 100% • ‎Korean 100% • ‎Luxembourgish 5% • ‎Simplified Malay 9% • ‎Norwegian Bokmål 14% • ‎Polish 100% • ‎Portuguese 100% • ‎Brazilian Portuguese 100% • ‎Quechua 5% • ‎Russian 100% • ‎Serbian 95% • ‎Swedish 100% • ‎Thai 100% • ‎Turkish 100% • ‎Ukrainian 100% • ‎Vietnamese 100% • ‎Simplified Chinese 100%
Music titles translation
No. 1 Mystic Dream ~ Snow or Cherry Petal

@

Ez a főképernyő dallama. A főképernyő dallama erősen befolyásolva az előzőek által, mindezt japán stílusban. Ez a dal teljesen eltávolít miden utalást a "eljövendő danmaku vihar"-ra! Őszintén szólva, szerintem ez a dal nem szükséges, de ez azt is van

hogy visszatartsa a játékos izgalmát a danmakura. (nevetés)

No. 2 Natural Paradise ~ Deep Mountain

@

Ez az 1. szint dallama. Ahogyan a cím magába foglalja (egyáltalán nem kell hogy legyen), ez a dallam összeállít egy olyan természeti képet, amelyet embernek még fel kell fedeznie. Én azonban személy szerint nem akartam, hogy gyógyító zene legyen, furcsa módon, valahogy

Kicsit ritmikussá tettem. De egyáltalán nem érződik élénkítőnek. (^^;

No. 3 Crystallized Silver

@

Ez Letty Whiterock dallama. A zeném célja a japán és a nyugati elemek finom keverése (a többi dalra is érvényes). Ez egy rövidke, mert ez a dallam az első szint főnöke, de sikerült kifejezni a képemet a birodalomról ebben a dallamban.

Bár a dal közvetlen, furcsa, hogy nem illeszkedik egyetlen zenei műfajba sem.

No. 4 The Fantastic Legend of Tohno

@

Ez a 2. szint zenéje. Ez egy fura szám. Igen. Az eredeti célom az volt, hogy egy nagyon népi legyen, de túlságosan nyugis, így csak félig népies. Ezt a Tōno falu elképzelése közben írtam.

A dallama Egy kicsit nosztalgikus és elképzeltetti veled, hogy voltak ehhez hasonló régi faluk Japánban is.

No. 5 Diao ye zong (withered leaf)

@

Chen száma. Ezt a dalt egy energikus youkai lányt elképzelve írtam.

A zene teljesen improvizáció, mert azt találtam, ha túlságosan gondolkodom rajta, akkor kicsit fura lesz a végén. Hát, több mint kevés alkohol segítségével... Végösszegben, ez egy becsületes dal. (^^;

No. 6 The Doll Maker of Bucuresti

@

Ez a 3. szint zenéje. El kezd gondolkodtattni, hogy a játék végénél vagy-e már. Ez azért van, mert a demo nagyon hamar volt kiadva, és be kellet fejeznek, hogy kész lehessen időben. Emiatt, az első kulcs pillanatot a harmadik szintbe tettem. A hangulat is komolyabb, az általánosnál.

Viszont ez azt jelenti, hogy hasonlít a régebbi dallaimra. Lehet csak én vagyok így, de ez a zene ad egy nosztalgikus hangulatot.

No. 7 Doll Judgment ~ The Girl who Played with People's Shapes

@

Ez Alice Margatroid zenéje. Alice egy kicsit speciális karakter a sorozatban, szóval megújult erővel írtam (nem mintha a többi számnál lusta lettem volna). Ez a zene célja, hogy mutassa a karakter higgadságát a harc intenzitása ellenére.

Ez a higgadtság mutatja az erényjüket véleményem szerint... (az erény) nem a gothic-lolita kosztümök, becsületeszóra mondom. (nevetés)

No. 8 The Capital City of Flowers in the Sky

@

Ez a 4. szint zenéje. Ez kicsit kínaiasabb stílus, mint japán. Egy gyönyörű hely a felhők fölött. Mint az igazi kezdette a játéknak, a 4. szint jóval hosszabb, mint a többi.

Sosem volt még egy ilyen sztratoszferikus (nem annyira magas) behatolás egy erőszakos, mégis szomorú zenével, ugye? Amíg "Nyugati utazás" gondolatával írtam, nem hasonlít rá.

No. 9 Ghostly Band ~ Phantom Ensemble

@

Ez a három Prismriver nővér zenéje. Megpróbáltam olyanná tenni, mintha ragyogóan és örömmel lenne előadva. Egy előadás a felelőtlen nővérektől, akik szeretik a fesztiválokat és bármit ami hangos.

A tetőpontnál, mindegyikük játssza a saját hegedű, trombita vagy billentyűsét ahogyan csak akarja. Igazi összevisszaság.

No. 10 Mystic Oriental Dream ~ Ancient Temple

@

Ez a 5. szint zenéje. Ez a zene kifejezi a nosztalgiát, ami oly mély minden japánban és az a őrült érzés ami feljönni, ha valaki közeledik. A hangjai egy messzi Shinto fuvulák és csengőknek előidéznek egy képet a Netherworld (Másvilág)-ról.

Vagy csak én vagyok így?

No. 11 Hiroari Shoots a Strange Bird ~ Till When?

@

Ez Konpaku Youmu zenéje. Megpróbáltam kifejezni mind a "egy nehéz ellenfél" és a "gyerekesség"-et ezzel a zenével. Talán ez a leginkább főellenség-féle zene a játékban.

Bár használ gitárt, feladtam, hogy rock zenének hangzó legyen egyből (nevetés). A megragadás dallama hasonlít a youkaira.

No. 12 Ultimate Truth

@

Az utolsó szint zenéje. Az utolsó szint csak az utolsó főellenségről szól, szóval a szint közepe csak jelmondat. Éppen ezért, a zene eléggé rövid, de ugyanakkor frissítő és kellemes (talán).

A szintnek van egy vizuális képe egy tengernyi cseresznyeszirom fölött való repüléstől, így remélem, hogy zene ugyanezt a benyomást adja vissza.

No. 13 Bloom Nobly, Cherry Blossoms of Sumizome ~ Border of Life

@

Ez Saigyouji Yuyuko zenéje. Adtam ennek egy keleti és dallamos jelleget miközben az "utolsó" zenének csináltam. Mondva ezt, a stílusa a zenének a szokásos tőlem (nevetés)

Heves, mégis elegáns, erőteljes, de időleges; Úgy gondoltam, hogy ezt a számot eléggé érzelmessé teszem.

No. 14 Border of Life

@

Ez a ??? zene. Egy arrangeje Yuyuko zenéjének. Több hangsúlyt tettem egy misztériuma atmoszférára ebben.

Viszont, maga a dallam annyira durva, hogy már fárasztó. (nevetés)

No. 15 Charming Domination

@

Ez a Extra szint zenéje. Egy gyors ütemű zene (?) ami ritkább Touhouban. Egyértelmű a szintből, hogy a tempó és az érzés ennek a számnak a kulcsa.

A tónusa nagyjából 112 fordul a szám közepén, ahol az Extra szint tényleg kezdődik. (nevetés)

No. 16 A Maiden's Illusionary Funeral ~ Necro-Fantasy

@

Ez Yakumo Ran zenéje. Úgy írtam, hogy inkább kápráztató mintsem fantasztikus. Remélhetőleg megvan a benyomás a zenéből, hogy egy energetikus youkai.

Szerintem, amikor van egy hosszú harc egy lövöldözős játékban, a zenének ismételődnie kéne és fenntartania a tempót, azaz ugyanolyannak lennie, mint ez a zene.

No. 17 Charming Domination ~ Who done it!

@

Ez a ??? zenéje. Másik verziója a "Youkai Domination"-nek.

Mondjuk, nem annyira más az eredetitől...

No. 18 Necrofantasia

@

Ez Yakumo Yukari zenéje. Ez egy "arrange" verziója Ran számának, de teljesen más lett. Ennek egy baljóslatú érzése van. Vagy inkább ő maga a baljóslat igazi megtestesülése. Még előző karakterekkel összehasonlítva, neki egy fondorlatos kinézete, kétes személyisége s gondolatlan danmakuja van.

A zene pontosan olyan: fondorlatos (nevetés)

No. 19 Dream of a Spring Breeze

@

Ez a végzésének a zenéje. ...Nagyon sötétnek érződik.

Egy nyugalmas, mindennapos életet akart volna jelképezni, becsületszóra.

No. 20 Sakura, Sakura ~ Japanize Dream...

@

Ez a stáblista zenéje. A képek az ismerős falon "Sakura, Sakura".

Úgy gondolom kicsit frissítő ez a féle dal.

[[Category:MediaWiki:Cat music/hu]]