Th08/Music/hu

From Touhou Patch Center
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of a page Th08/Music and the translation is 91% complete.

Other languages:Bulgarian 100% • ‎German 100% • ‎English 100% • ‎4Kids English 22% • ‎British English 74% • ‎Google Translate English 100% • ‎Spanish 100% • ‎Venezuelan Spanish 4% • ‎Finnish 30% • ‎French 91% • ‎Hindi 100% • ‎Hungarian 91% • ‎Indonesian 100% • ‎Italian 100% • ‎Japanese 100% • ‎Korean 100% • ‎Portuguese 13% • ‎Brazilian Portuguese 100% • ‎Brazilian Portuguese troll translations 9% • ‎Russian 100% • ‎Russki (Latinica) 91% • ‎Pre-reform Russian 100% • ‎Swedish 100% • ‎Thai 100% • ‎Tagalog 4% • ‎Turkish 17% • ‎Ukrainian 100% • ‎Vietnamese 96% • ‎Simplified Chinese 96%
Music titles translation
No. 1 Örök éj kivonat ~ Eastern Night

@

Ez a főmenü témája. Ugyanazzal az atmoszférával képzeltem el, mint az előző játékokét. Úgy érzem, ez sokkal Gensósabb, de nagyon Gensokyós is. Mondhatjuk, hogy a "Gensós" a "Gensokyós" rövidítése?

Hát, a főmenü témák közül ez az egyik kedvencem.

No. 2 Látomások éjszakája ~ Ghostly Eyes

@

Ez az első pálya témája. Szerintem jó ötlet az első pályának egy fülbemászó dalocskát adni, viszont attól függetlenül hogy vidám, elég sötét. De a Maradandó Éjszaka az éjszakáról és a youkaiokról szól, szóval működik. Ez a dal a Ghostly Field Club része, szóval valószínűleg sokan ismeritek.

Ez a sötétség nem működik annyira az első pályán.

No. 3 Izgő-mozgó őszi hold ~ Mooned Insect

@

Ez Wriggle Nightbug témája. Lobbanékonyan keleties, mint mindig. Egy energikus gyerek ártatlanságával készítettem, az éjszaka és a rovarok hangulatával egyetemben. 40%-ban kicsi izgő-mozgó bogarakból áll. Minden MIDI verzió extra tartalom, de kérlek hallgasd meg a WAV verziót, ha lehet.

Vannak fantasztikus elemei, amik nem jönnek át a MIDIben.

No. 4 Yosuzume dala ~ Night Bird

@

Ez a második pálya témája. Gyorsütemű, de az eszeveszettsége enyhe furcsa érzést hagy az emberben. Ilyenfajta atmoszférát teremt a dal. A legjobb japán-nyugati kevert zenémnek akartam írni. Irreleváns, de a lányoknak Gensokyóban nincs veszélyérzetük.

Élvezik az életüket ahol csak tudják...

No. 5 Nem hallani semmit, csak a dalt

@

Ez Mystia Lorelei témája. Csak a második pálya főellenfele, de a dal olyan érzést kelt, mintha erős ellenfél lenne. A témájának semmi köze rejtélyekhez, madarakhoz, az éjszakához, semmi ilyen furasághoz. Csak egy cuki és klassz dalt akartam írni.

Olyat, amitől nem tűnik túl gonosznak.

No. 6 A keleti vér vágyakozása ~ Old World

@

Ez a harmadik pálya témája. Ez olyan nosztalgikus... Biztos vagyok benne, hogy aki ismeri a régebbi Touhou játékokat fel fogja ismerni, mert úgy hangzik, mint egy dal, amit pár éve írtam. Ugyanúgy írtam őket, szóval nagyon nosztalgikusak, de mi értelme van, ha csak nekem nosztalgikusak? (nevet)

Egy kicsit kilóg a sorból, '80-as évekbeli hangulata van.

No. 7 Plain Asia

@

Kamishirasawa Keine témája. Egyszerre komoly és rejtélyes. Nagyon tetszik az erős melódikus érzés, amit átad a zongora az elején. Nekem a japán kultúra a természetes fejlődést jelenti Kelet-Ázsiában.

A japán zene nyugtató elemeit nem szabad alábecsülni.

No. 8 A végtelen éj gyümölcse ~ Imperishable Night

@

Ez a negyedik pálya témája. A főmenü témájának újragondolása. Egy jó kis dallam nagyon gyors tempóval. A végére tettem egy youkaiokat idéző nevető hangot. Viszont természetellenes ott hallani, ahol nem kéne félelemet keltő résznek lennie.

Együttesen, a ritmus furcsa. Olyan, mintha bele akarna tlakodni egy csipetnyi őrület.

No. 9 Egy lány capricciója ~ Dream Battle

@

Ez Hakurei Reimu témája. Ha azon gondolkodsz, hogy miért olyan nosztalgikus a dal, ez egy pár éves dal újragondolása, Reimu negyedik pályán játszódó témája a negyedik játékból, a Lotus Land Storyból. Így arra gondoltam írok egy hasonló dalt, hogy déjà vu-tök legyen.

Egy rejtett témája a játéknak a "régi emlék, amit fantáziának hívnak".

No. 10 A szerelem színeiben játszó Master Spark

@

Ez Kirisame Marisa témája. Ezen a ponton a dal nem nosztalgikus vagy ilyesmi. Egyszerűen egy régi dal újragondolása a második játékból, a Story of Eastern Wonderlandből. Azon gondolkoztam, hogy vajon ez a dal illik-e még Marisához, és megdöbbentett, hogy teljesen illik hozzá. Ritka olyasvalakit viszontlátni, aki nem sokat változott.

Marisának 5 témája van, de ez illik hozzá a legjobban.

No. 11 Cinderella Cage ~ Kagome-Kagome

@

Az ötödik pálya témája. Ázsiai, nyugati, régi, új; ez a dal egyik sem igazán. A főellenfél is olyan, de a pályát magát japán horrorra alapoztam. Minden dalnak van egy témája, és ezt a "Kagome kagome" kezdetű dalra alapoztam. Nem egy újragondolás, csak hasonló hangulatban komponáltam.

Nem akartam, hogy az eredeti dal határt szabjon nekem.

No. 12 Holdkóros szemek ~ Invisible Full Moon

@

Ez Reisen Udongein Inaba témája. Amikor egy főellenfélre gondolsz a Touhou utolsó szintjein, ilyesmire gondolsz. Azt hiszem vannak dolgok, amik nem változnak. (nevet) A vad bevezető után van egy gyászos dallam a közepén mielőtt a dal lényege bejön a képbe.

Áh, úgy tűnik minden karakter olyan jól szórakozik.

No. 13 Voyage 1969

@

Ez a hatodik pálya témája. A 20. századi utazók. A 20. század Noé bárkája kirepült az űrbe reményeket és álmokat hordozva a fedélzetén. Viszont úgy tűnik a reményeit a Holdon hagyta.

Itt, a "jövőben", a 21. században csak félelmek és pár illúzió maradt.

No. 14 Ezeréves Gensokyo ~ History of the Moon

@

Ez Yakogoro Eirin témája. Lehetetlenül bátor, vad és energikus. Erre a témára midnhárom igaz, így nagyon bolondos és tüzes lett. Minden energia és bolondosság megtalálható a főellenfélben (ehh), így az egyetlen dolog, ami nem teszi lövöldözős-játékossá a dalt, az az őrület.

Nem akartam, hogy egyetlen téma szabjon határokat ennél a dalnál.

No. 15 A suhanó bambuszszedő ~ Lunatic Princess

@

Ez Houraisan Kaguya témája. Na, ő aztán őrült, mi? (nevet) Ez a dal azt olyan érzést kelt az emberben, mint amikor elveszti a hidegvérét. Nem fejezek ki érzelmeket dalokkal, érzelmekkel írom a dalokat. Igazából a játék írja a dalokat. Végülis nem túl klasszak, vagy modernek, nem igaz? (haha)

Bevallom, nem vagyok profi.

No. 16 Voyage 1970

@

Az utolsó kártya témája. Eszeveszett érzést kelt. Nagyon gyors. A rövid motif folytonos ismétlődése miatt hat gyorsnak. Egyáltalán nem olyan, mint a reggeleim. (nevet)

Természetesen gyors, de van benne egy rejtélyes fajta nosztalgia is.

No. 17 Extend Ash ~ Hourairól származó

@

Ez az extra pálya témája. Ahhoz képest elég nyugis, nem? Olyan a hangzása, mintha ez a bátorságpróba nem ijesztene meg senkit. (Nem, nem hangzik úgy.) Igazából nincs túl sok önbizalmam ezzel kapcsolatban, de meghosszabbítottam a

szavatossági idejét. Összegyűjtöttem az "extend" szó betűit és "extendeltem".

No. 18 Kaparintsd meg a holdat, halhatatlan füst

@

Fujiwara no Mokou témája.

Annyi megfélemlítést, erőt és klasszságot próbáltam beletenni, hogy gyanússág is került bele. Még ha a dal nem is gyanús, a karakter bizonyosan az. Mindig szeretek old-schoolkodni az extra főellenfél témájával kapcsolatban.

Ezúttal nagyon odatettem magam.

No. 19 Parlagi ligetszépe

@

Ez a befejező zene. Még mindig ugyanolyan. Nagyon laza. A befejező dal sosem túl vidám.

És ez sem kivétel.

No. 20 Eternal Dream ~ Misztikus juharfa

@

Ez a stáblista témája.

Tettem bele egy kis nosztalgiát. A "Maple" egy régi emlék.

Ez a téma tele va régi emlékekkel. De túl kevés a stáb.

No. 21 A kelet-szépe youkai

@

Ez az utolsó szó témája. Olyan érzést akartam kelteni vele, ami különbözik a történet többi részétől. Nem is nagyon klassz. Nem is nagyon cuki. Nem is nagyon ijesztő.

De jó lenne, ha nem keltene bennetek rossz érzéseket, ha sokáig kell hallgatnotok.

[[Category:MediaWiki:Cat music/hu]]