Th08/Musik på svenska

From Touhou Patch Center
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of a page Th08/Music and the translation is 100% complete.

Other languages:Bulgarian 100% • ‎German 100% • ‎English 100% • ‎4Kids English 22% • ‎British English 74% • ‎Google Translate English 100% • ‎Spanish 100% • ‎Venezuelan Spanish 4% • ‎Finnish 30% • ‎French 91% • ‎Hindi 100% • ‎Hungarian 91% • ‎Indonesian 100% • ‎Italian 100% • ‎Japanese 100% • ‎Korean 100% • ‎Portuguese 13% • ‎Brazilian Portuguese 100% • ‎Brazilian Portuguese troll translations 9% • ‎Russian 100% • ‎Russki (Latinica) 91% • ‎Pre-reform Russian 100% • ‎Swedish 100% • ‎Thai 100% • ‎Tagalog 4% • ‎Turkish 17% • ‎Ukrainian 100% • ‎Vietnamese 96% • ‎Simplified Chinese 96%

Baserad på den engelska översättningen.

Music titles translation
No. 1 Oändlig Natts Vinjett ~ Östlig Natt

@

Huvudmenyns melodi. Jag föreställde den här låten med samma atmosfär som de tidigare spelen. Det känns som att den är mer "likt Genso", men den är väldigt Gensokyo. Kan vi verkligen använda "likt Genso" som en förkortning av "likt Gensokyo"?

Men, såvitt huvudmenyer räknas, är den här en av mina favoriter.

No. 2 Illusorisk Natt ~ Spöklika Ögon

@

Första nivåns melodi. Jag tycker det är smart att ge första nivån ett påtagligt litet nummer, men fastän den är ganska uppstämd, är den rätt så mörk. Imperishable Night handlar dock om natten och väsen, så mörkret passar. Den här låten är en del av "Ghostly Field Club",

så en del av er kanske vet om den. Mörkret i första nivån bådar inte gott.

No. 3 Framkallar en Höstlig Måne ~ Mångjord Insekt

@

Wriggle Nightbugs melodi. Den känns explosivt österländsk som vanligt. Jag gjorde den som ett energiskt barns oskyldighet blandat med bilderna av natten och insekter. 40% små, krypande insekter. Alla MIDI versionerna är extra, inte bara den här låten. Snälla lyssna på Wav versionen ifall möjligt.

Det finns ett element av fantasi som bara inte är med i MIDI:n.

No. 4 Nattsparvens Sång ~ Nattfågel

@

Andra nivåns melodi. Den går snabbt, men det lämnar kvar någonting när den är så hektisk. Det är den sortens atmosfär den här låten skapar. Jag hade tänkt den som min ultimata blandning av japanska och västerländska stilar. Helt orelaterat, har flickorna i Gensokyo ingen uppfattning av fara.

Dom lever bara livet till det yttersta...

No. 5 Döv till Allt förutom Sången

@

Mystia Loreleis melodi. Hon är bara andra nivåns boss, men låten får henne att låta som en kraftfull fiende. Melodin har inget att göra med mysterium, fåglar, natten eller något sånt konstigt.

Jag gjorde bara låten gullig och häftig. Och den får inte henne att verka för ond.

No. 6 Östligt Nostalgiskt Blod ~ Gammal Värld

@

Tredje nivåns melodi. Den här är så nostalgisk... Jag är säker på att dom som är bekanta med Touhous äldre låtar kommer att märka det, men den liknar en låt jag gjorde för några år sen. Jag gjorde den på samma sätt, så den är väldigt nostalgisk, men vad gör det för nytta ifall den bara är nostalgisk för mig? (lol)

Det känns lite som att låten inte är på rätt plats. Den har lite 80-tals känsla.

No. 7 Enkelt Asien

@

Keine Kamishirasawas melodi. Den är både seriös och mystisk. Jag gillar verkligen den påfallande melodiska känslan som pianot framför i introt. För mig, är den japanska kulturen som en naturlig progression av Östasien.

Så de lugnande delarna i japansk musik borde aldrig tas för givet.

No. 8 Hämnd för den Oändliga Natten ~ Oförgänglig Natt

@

Fjärde nivåns melodi. Låten är ett arrangemang av huvudmenyns melodi. Det är en härlig melodi med ett väldigt snabbt tempo. Mot slutet lade jag in ett skrattande ljud, lite liknande till ett från ett väsen. Det känns dock lite onaturligt att höra det var det inte borde vara läskigt.

I helhet är rytmen lite udda. Jag känner en gnutta inkräktande galenskap i den.

No. 9 Jungfrus Capriccio ~ Drömkamp

@

Reimu Hakureis melodi. Ifall du undrar varför melodin är så nostalgisk, är den ett arrangemang av en låt från några år sedan. Det är en arrangerad version av Reimus melodi som fjärde boss i det fjärde spelet, Lotus Land Story. Mönstren i fjärde nivån liknar de från Lotus Land Story nära, så jag bestämde mig för att göra en liknande låt och ge folk lite déjá vu.

Den andra melodin till det här spelet är "Ett Gammalt Minne vid Namn Fantasi"

No. 10 Kärleksfärgad Mästergnista

@

Marisa Kirisames melodi. För tillfället är den här låten inte helt nostalgisk eller något sånt. Den är ett arrangemang av en gammal melodi från det andra spelet, Story of Eastern Wonderland. Jag undrade ifall melodin fortfarande passade Marisa, och vad som chockerade mig var att den faktiskt gjorde det. Det är sällan man ser någon så oförändrad.

Marisa har fem melodier, men jag tycker att den här passar henne bäst.

No. 11 Askungens Bur ~ Kagome-Kagome

@

Femte nivåns melodi. Asiatisk, västerländsk, gammal, ny; den här låten är varken den ena eller andra. Bossen verkar också så, men självaste nivån grundar sig i japansk skräck. Varje låt har sin melodi, och den här är baserad på låten "Kagome, Kagome." Den är inte ett arrangemang, bara skriven med en liknande melodi.

Jag ville inte bli inburad på en viss melodi för den här.

No. 12 Mångalna Ögon ~ Osynlig Fullmåne

@

Reisen Udongein Inabas melodi. När man tänker sig en boss från Touhous sista nivåer, är det här vad man kommer att tänka på. Antar att vissa saker aldrig ändras (lol) Efter det vilda introt finns det en sorgsen melodi i mitten, innan man stöter på melodislingan.

Åh, alla karaktärer ser ut som att ha så roligt.

No. 13 Färden 1969

@

Sjätte nivåns melodi. 1900-talets voyagers. Noaks Ark från 1900-talet flög in i rymden, med sig hade den hopp och drömmar. Det verkar dock som att endast dess hopp lämnade kvar på Månen. Här i "framtiden",

på 2000-talet, verkar endast rädslor och en näve illusioner finnas kvar.

No. 14 Gensokyos Årtusende ~ Månens Historia

@

Eirin Yagakoros melodi. Omöjligt mod, vildhet, och vigör. Den här melodin kombinerar alla dessa, och skapar en skrattretande dåraktig och energetisk låt. All energi och dåraktighet kulminerar i finalbossen (ehh), så självaste handlingen att sätta den här låten i ett shmup är mångalenskap.

Jag ville inte bli inburad på en viss melodi för den här.

No. 15 Bambuhuggarens Flykt ~ Mångalen Prinsessa

@

Kaguya Houraisans melodi. Men oj, hon är verkligen vansinnig va? (lol) Den här låten framhäver känslan av att tappa lugnet. Jag uttrycker inte känslor genom låtar, jag gör låtar med känsla. Och spelet gör verkligen låtarna. Dom är inte så häftiga och moderna, eller? (lol)

Jag medger, jag är inget proffs.

No. 16 Färden 1970

@

Sista Formelns melodi. Allt den uppväcker är en frenetisk känsla. Den är seriöst snabb. Det är den konstanta repetitionen av en kort fas som gör den så snabb. Det låter inte som min sorts morgon. (lol)

Så klart den är snabb, men den har också en sorts mystisk nostalgi.

No. 17 Förlängd Aska ~ Person av Hourai

@

Extra nivåns melodi. Den är ganska avslappnad för en gångs skull, va? Det känns som ett modets test som inte skulle skrämma någon (nä, hörru) Jag är faktiskt lite osäker över den, men den är förlängd.

Jag samlade upp F, Ö, R, L, Ä, N, G och D och förlängde den.

No. 18 Sträck Dig mot Månen, Odödlig Rök

@

Fujiwara no Mokous melodi. Jag försökte framhäva så mycket hotelse, kraft och häftighet som jag kunde, så lite skumhet tog sig fram. Men fastän låten inte är skum är nog karaktären det. Jag gillar alltid att köra lite "old school" med Extrabossens låt.

Den här gången körde jag verkligen på.

No. 19 Kvällens Gullviva

@

Avslutningens melodi. Fortfarande det samma. Helt avslappnad. Avslutningslåten är aldrig väldigt optimistisk.

Och den här är inget undantag.

No. 20 Oändlig Dröm ~ Mystisk Lönn

@

Eftertextens melodi. Jag lade till lite nostalgi i den här. "Lönn", ett så gammalt minne.

Den här melodin är laddad med gamla minnen. Men det finns alltför lite medverkande.

No. 21 Östlig Väsen-skönhet

@

Sista Ordets melodi. Jag ville åkalla känslor som avviker från berättelsens ram. Jag försöker inte på häftighet. Jag försöker inte på söthet. Jag försöker inte ens på kuslighet.

Men det vore trevligt ifall den inte satte dig på dåligt humör efter att ha lyssnat på den så länge.

[[Category:MediaWiki:Cat music/sv]]