Th08/Музика

From Touhou Patch Center
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of a page Th08/Music and the translation is 100% complete.

Other languages:Bulgarian 100% • ‎German 100% • ‎English 100% • ‎4Kids English 22% • ‎British English 74% • ‎Google Translate English 100% • ‎Spanish 100% • ‎Venezuelan Spanish 4% • ‎Finnish 30% • ‎French 91% • ‎Hindi 100% • ‎Hungarian 91% • ‎Indonesian 100% • ‎Italian 100% • ‎Japanese 100% • ‎Korean 100% • ‎Portuguese 13% • ‎Brazilian Portuguese 100% • ‎Brazilian Portuguese troll translations 9% • ‎Russian 100% • ‎Russki (Latinica) 91% • ‎Pre-reform Russian 100% • ‎Swedish 100% • ‎Thai 100% • ‎Tagalog 4% • ‎Turkish 17% • ‎Ukrainian 100% • ‎Vietnamese 96% • ‎Simplified Chinese 96%
Music titles translation
No. 1 Непреломна нощ ~ Eastern Night

@

Темата на главното меню. Атмосферата е умишлено подобна на предишните заглавия. Звучи по-фантастично, тоест по-генсокиовски. Или се казва по-генсо накратко?

Това ми е една от любимите заглавни теми.

No. 2 Нощ на илюзиите ~ Ghostly Eyes

@

Темата на първо ниво. Мисля, че на първо ниво подхожда нещо по-лековато и приятно. Но колкото и да е лековата, в нея има нещо доста мрачно, нали? На една история за нощ и йокаи ѝ подхожда да започва мрачно. Тази песен е и в албума "Ghostly Field Club", та може да я знаете.

Мрак още на първо нищо не звучи много обещаващо, а?

No. 3 Есенен лунен трепет ~ Mooned Insect

@

Темата на Ригъл Найтбъг. С типичното експлозивно Тохо звучене. Смесва в себе си образите на енергично дете и тези на буболечки в нощта. 40 процента малки гърчещи се буболечки. Слушайте в WAV, ако може. Не се отнася само до това парче, но MIDI

версиите са бонус. Тук има някои илюзии, които MIDI не може да предаде.

No. 4 Песен на нощното врабче ~ Night Bird

@

Темата на второ ниво. Бързичка е, но не звучи твърде настойчиво. Няма усещане за спешност. Или поне се опитва да създаде такава ненапрегната атмосфера. Това парче максимално смесва източни и западни влияния, съвсем в мой стил. Между дугото, за момичетата в Генсокио няма усещане за спешност.

Те изглежда просто се наслаждават на живота...

No. 5 Глухи за всичко освен за песента

@

Темата на Мистия Лорелай. Тя е босът на едва второ ниво, но звучи доста силна. Това с мистерията, птиците, нощта... няма никакво значение тук. Само гледах да звучи по-сладко и готино.

Противникът в тази песен не е особено голям злодей.

No. 6 Носталгия по източната кръв ~ Old World

@

Темата на трето ниво. Колко носталгично... Може би по-запознатите с Тохо ще се досетят, че напомня на нещо, което композирах преди години. Като я писах, усещането беше доста носталгично, но какво значение има това, ако е носталгично само за мен? (смях)

Малко не на място е, като нещо от 80-те.

No. 7 Просто Азия

@

Темата на Кейне Кимиширасава. Подчертано сериозна и тайнствена. Много ми допада грабващият мелодичен клавир в началото. Според мен, културата на изтока и боговете еволюира с времето. И успокояващата страна на японската музика не може

да бъде вземана за даденост.

No. 8 Отплата на вечната нощ ~ Imperishable Night

@

Темата на четвърто ниво. Това парче е аранжимент на заглавната тема, която е и тема на играта. Темичката е много кратка и в бързо темпо. В самия край има един звук, като смехът на йокай. Но не винаги звучи на място според ситуацията.

Неравноделени ритми. Усеща се вече наближаващата лудост.

No. 9 Дамско капричио ~ Dream Battle

@

Темата на Рейму Хакурей. Ако се чудите защо е толкова носталгична - аранжимент е на нещо отпреди години. По-точно на темата на Рейму от 4-то ниво на Тохо 4. Структурата на четвърто ниво тук е доста подобна, та реших да дам дежа-вю на някои хора и с подобна музикална тема.

Другата тема се казва "Стар спомен наречен Генсо" (фантазия).

No. 10 Мастер-спарк с цвят на любовта

@

Темата на Мариса Кирисаме. Тази мелодия вече даже и носталгична не може да се нарече. Тя идва от Тохо 2 ~ История за източната Страна на чудесата. Толкова е стара. Притеснявах се, че може вече да не подхожда на Мариса, но се оказа, че съм се притеснявал напразно. Рядкост е човек да си остане същия.

Мариса има 5 теми, но тази ѝ отива най-добре.

No. 11 Клетка на пепеляшка ~ Kagome-Kagome

@

Темата на пето ниво. Източна или западна, традиционна или съвременна - не е много ясно. Същото се отнася и за боса, докато самото ниво е в стил японски ужаси. Всяко парче си има тема, като в случая е песеничката "Кагоме-Кагоме". Не става дума за аранжимент, просто темата е такава.

Исках да изляза от клетката на ограниченията.

No. 12 Лунатичен поглед ~ Invisible Full Moon

@

Темата на Рейсен У. Инаба. Като стане дума за тема на бос от последните нива в Тохо, пак си говорим за нещо такова. Някои неща не се променят. (смях) Бясно интро, следвано от меланхолична мелодия и накрая избухва.

Ех, изглежда, че всички доста се забавляват.

No. 13 Вояж 1969

@

Темата на шесто ниво. Пътешествениците на 20-и век. През 20-и век Ноевият ковчег полетя в космоса, носейки със себе си страхове и очаквания. Те май си останаха на луната. Днес в "бъдния" 21-ви век има само страхове и

все по-малко очаквания.

No. 14 Хилядолетие в Генсокио ~ History of the Moon

@

Темата на Ейрин Ягокоро. Невероятен кураж, ярост и бодрост. Единственото общо между тези неща е някаква безразсъдна жизненост. Може би защото безразсъдност и жизненост водят до този финален бос? Самият факт, че това парче е в данмаку-шуутър е лудост.

Тук исках да изляза от клетката на ограниченията тематично.

No. 15 Полет на бамбукосекача ~ Lunatic Princess

@

Темата на Кагуя Хорайсан. Убийствена е нали? Изразява усещане за загуба на контрол над емоциите. В тази игра не музиката създава емоции, а емоциите - музика. Това не е много на мода в наши дни. (смях)

Аз не съм професионалист.

No. 16 Вояж 1970

@

Темата на финалното заклинание. Създава усещане за нетърпение. Доста е забъзана. Повторението на кратки музикални фразички те кара да побързаш. Или поне така ми действа на сутринта. (смях)

Колкото и да е странно, звучи не само нетърпеливо, но и носталгично.

No. 17 Extend Ash ~ Хорайска персона

@

Темата на екстра нивото. Не е ли твърде спокойна? Тест за кураж който не би уплашил никого. (лъжи) Не знам дали излезе сполучливо, но реших да я удължа.

Събрах E, X, T, E, N и D за продължение и готово.

No. 18 Надигай се към небесата, безсмъртен дим

@

Темата на Фурдживара но Моко. Сдържах се в изразяването на мощ, заплашителност и хладнокръвие, за да звучи възможно по-приветливо. Но дори и темата да не е такава, персонажът на който е посветена е. Темите на екстра босовете имат склонността да звучат

в стил ретро-игри. Но този път е изцяло ретро.

No. 19 Вечерна иглика

@

Темата на епилога. Както обикновено. Ммм, релаксиращо. Завършващото парче никога не е енергично.

И това тук не е изключение.

No. 20 Eternal Dream ~ Мистичен клен

@

Темата на кредитите. И тук е добавена една носталгична съставка. Клен (Maple). Един стар спомен. Този път старите спомени са ключова тема.

Обаче кредитите са кратки.

No. 21 Източна йокайска прелест

@

Темата на последните думи. Целта ми беше да създам различна емоция от тази в историята. Приятна? Не непременно. Сладка също не. Зловеща... Не мисля.

Важното е да не дразни ухото, след като я слушаш дълго.

[[Category:MediaWiki:Cat music/bg]]